Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2021 21:16

Peru-Ekvador sınırında 6,1 büyüklüğünde deprem

Peru-Ekvador sınırında 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmazken, ölü ve can kaybı olup olmadığıyla ilgili açıklama yapılmadı.

Peru-Ekvador sınırında 6,1 büyüklüğünde deprem
peru,ekvador,deprem

Güney Amerika'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Peru-Ekvador sınırındaki depremin 6,1 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

TSUNAMİ UYARISI YAPILMADI

Peru'da Jeofizik Enstitüsü (IGP) Ulusal Sismoloji Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 6.1 büyüklüğündeki depremin yerel saatle 12.10'da meydana geldiği belirtildi. IGP, depremin merkez üssünün Piura kentindeki Sullana sahil bölgesinin 12 kilometre batısı olduğunu ve depremin 36 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıkladı. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmazken, depremde mal ve can kaybı yaşanıp yaşanmadığı konusunda henüz bir bilgi paylaşılmadı.

TOPRAK KAYMASI VE YARIKLAR OLUŞTU

Ulusal Sivil Savunma Enstitüsü, depremin La Libertad ve Tumbes eyaletlerinde de hissedildiğini açıkladı. Yerel medyaya yansıyan haberlerde, 16. yüzyılda inşa edilen Piura Katedrali’nde deprem nedeniyle hasar meydana geldiği belirtildi. Deprem; denize yakın bölgelerde toprak kaymasını tetiklerken, yerde de yarıklar oluşmasına neden oldu.

Ekvador Jeofizik Enstitüsü ise depremin Ekvador’da yerel saatle 12.15'te hissedildiğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...