Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2022 10:13 - Güncelleme : 09 Haziran 2022 11:18

Peru'da altın madencileri çatıştı: 14 ölü

Peru’da altın madencilerinden oluşan gruplar arasında çatışma çıktı. 2 Haziran’da başlayan çatışmalarda en az 14 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA, AA
Peru,altın madeni

Peru’nun Arequipa şehrinde altın madencileri arasında çatışma çıktı. İlk olarak 2 Haziran tarihinde toplanan grupların çatışmalarında, yetkililer en az 14 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ateşli silah ve kesici aletlerin kullanıldığı çatışma, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle son buldu.

VİDEO VE SES KAYITLARI İNCELENİYOR

Olayla ilgili 31 kişinin tutuklandığı belirtilirken, görüntü ve ses kayıtları da tek tek toplandı. Yetkililer video ve ses kayıtlarının inceleyerek sorumluların tespit edilmesine devam edildiğini duyurdu.

TRAFİK KISITLI OLARAK DEVAM EDİYOR

Arequipa polisi ise soruşturmalar nedeniyle kapatılan Güney Pan-Amerika Otoyolu’nda trafiğin kısıtlı olarak devam ettiğini söyledi. Yetkililer, ölü sayısının artabileceğini belirterek, bölgede ceset arama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Yerel basına göre, tartışmalı maden sahası olarak adlandırılan bölgede, Atico Calpa ve Calpa Renace şirketleriyle gayriresmi madenciler arasında çatışma çıktığı öne sürülüyor. Olaylara ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...