Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Temmuz 2014 22:27

Peşmerge kontrol noktasına saldırı, 13 ölü

Kerkük kentinde peşmerge güçlerinin kontrol noktasına bombalı araçla düzenlenen saldırıda 13 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı bildirildi.

Peşmerge kontrol noktasına saldırı, 13 ölü
peşmerge, kontrol noktası, kerkük,

 Irak’ın Kerkük kentinde bombalı araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı belirtildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 1 Haziran semtindeki peşmerge kontrol noktasına kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlatılan aracın arkasında yakıt tankerinin olması saldırının faturasını daha da ağırlaştırdı. Patlama ve sonrasında çıkan yangın nedeniyle çevredeki araçlar ve binalarda ağır hasar oluştu. Saldırıda 13 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğu aktarıldı.  Kerkük, 12 Haziran'dan beri peşmerge güçlerinin kontrolünde bulunuyor. Kentte öğleden sonra düzenlenen ilk saldırıda 1 peşmerge ölmüş, 2 peşmerge yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...