Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Nisan 2022 08:31 - Güncelleme : 24 Nisan 2022 08:45

Nijerya'da facia! Petrol rafinerisi patladı: En az 100 ölü

Nijerya'da yasa dışı petrol rafinerisinde dün gece saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada, en az 100 kişinin yanarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Nijerya'nın Rivers eyaletinde dün gece saatlerinde yasa dışı işletilen bir petrol rafinerisinde büyük bir patlama meydana geldi. Bölgenin Petrol Kaynakları Sorumlu Komiseri Goodluck Opiah'ın yaptığı açıklama, patlamanın ardından çıkan yangında en az 100 kişinin yanarak hayatını kaybettiği aktardı.

HÜKÜMET ÖNÜNE GEÇEMİYOR

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini Nijerya'da, hükümetin çabalarına rağmen çok sayıda yasa dışı petrol rafinerisi bulunuyor. Hükümet, ülkede petrol hırsızlığı ve vandalizm nedeniyle günlük 200 bin varil ham petrolün kaybedildiğini açıklamıştı.

Nijerya'nın Rivers eyaletinde Ekim 2021'de de yine yasa dışı bir petrol rafinerisinde patlama olmuş, 25 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...