Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Aralık 2015 16:00

Petrolün fişini bu kez de İran çekti!

İran`ın yaptırımların kalkmasıyla petrol ihracatını artıracağını bir kez daha vurgulamasının ardından petrol fiyatları son üç haftanın en yüksek seviyesinden düşüşe geçti.

Petrolün fişini bu kez de İran çekti!
petrol, iran,

Ulusal İran Petrol Şirketi başkanı Rokneddin Javadi'nin yaptırımların kalkmasının ardından, bir hafta içinde petrol ihracatının günlük 500 bin varil artırılmasının planlandığını belirtmesiyle petrol fiyatları, üç haftanın en yüksek seviyesinde düşüşe geçti.

Brent petrol saat 16:20 itibaryile yüzde 2.16 düşüşle 37.07 dolardan işlem görüyor. 

Batı Teksas petrolünü (WTI) üst üste ikinci yılda düşüşe yönelten küresel arz fazlası, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) bu ayın başındaki toplantısında, piyasa payını korumak için üretim kotasını kaldırmasının ardından daha da artabilir. Dünya petrolünün yarısından falzasının göstergesi olan Brent petrolü, 2015 yılını, ortalama fiyatlar dikkate alındığında, son 11 yılın en düşük fiyatıyla bitirmeye hazırlanıyor. Bu durum petrol ihraç eden ülkeler ve şirketeler üzerinde baskı oluşturuyor.

Seul'de Samsung Futures Inc. Kıdemli Emtia Analisti Hong Sung Ki, "İran eğer aşırı arz durumundaki piyasaya planladığı miktarda petrolü sürerse, gelecek yılın ilk yarısı için petrol piyasasında fazla bir umut olmayacak. İran'ın petrol ihracı yönündeki istekliliği düşük fiyatlar için yönlendirici olacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...