Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2021 18:25

Pfizer aşının 5-11 yaş grubundaki etkinliğini açıkladı

ABD'li ilaç şirketi Pfizer ve Alman ortağı BioNTech’in geliştirdiği Covid-19 aşısının 5 ila 11 yaşındaki çocuklarda yüzde 90.7 etkinlik gösterdiğini belirtti.

Pfizer aşının 5-11 yaş grubundaki etkinliğini açıkladı
Pfizer,BioNTech,aşı,,koronavirüs,

ABD’li ilaç şirketi Pfizer, Alman ortağı BioNTech ile geliştirdiği Covid-19 aşısının çocuklar üzerindeki etkisine dair çalışma başlattı. Pfizer/BioNTech aşısının 5-11 yaş grubunda yüzde 90.7 etkili olduğu belirtilirken araştırmanın 2 bin 268 çocuğa 3 hafta arayla plasebo veya normal dozun 3’te 1’i ile aşı yapıldığı kaydedilerek, aşı olan çocukların bağışıklık sistemlerinin olmayanlara kıyasla antikor üreterek güçlendiğinin belirtildi. Söz konusu çalışmanın, genç erkeklerde 2. dozdan sonra nadir görülebilen kalp iltihabı gibi yan etkilerin tespit edilebileceği kadar kapsamlı olmadığı ifade edildi.

3.DOZ AŞININ ETKİNLİK ORANI YÜZDE 95.6

ABD'li ilaç şirketi Pfizer’dan dün yapılan açıklamada, Pfizer’ın Alman ortağı BioNTech ile geliştirdiği Covid-19 aşısının 3. takviye dozunun etkinlik oranının yüzde 95.6 olduğu belirtilmişti. Pfizer CEO'su Albert Bourla, 16 yaş ve üzeri 10 bin katılımcıyla yapılan denemede, Pfizer/BioNTech aşısının 3. takviye dozunun hastalığa karşı yüzde 95.6 oranında etki sağladığını açıklamış, "Söz konusu sonuçlar, bu hastalığa karşı daha iyi koruma hedeflediğimiz için takviye dozların faydalarına ilişkin daha fazla kanıt sağlıyor" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...