Tgrt Haber
12 Eylül 2021 11:12

Pfizer'dan aylar sonra aşı itirafı! Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in aralarındaki konuşma...

BioNTech ile beraber aşı geliştiren Pfizer'ın başkan yardımcısı ve baş bilim sorumlusu Dr Phil Dormitzer, Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin arlarında geçen konuşmayı ilk kez itiraf etti.

Pfizer'dan aylar sonra aşı itirafı! Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in aralarındaki konuşma...
biontech,pfizer,özlem türeci,uğur şahin

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 virüsünün sürekli olarak mutasyona uğraması koronavirüsle mücadelede işleri daha da zorlaştırırken tüm dünyada aşılama hızla devam ediyor. mRNA teknolojisinin kullanıldığı, kurucularının Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'in olduğu BioNTech ile Pfizer'ın ortak çıkardığı aşı dikkatleri üzerine çekti.

Türkiye dahil birçok ülkenin kullandığı aşı BioNTech/Pfizer'dan aylar sonra çok konuşulacak bir itiraf geldi. Pfizer'ın başkan yardımcısı ve baş bilim sorumlusu Dr Phil Dormitzer, Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin aralarında geçen konuşmayı açıkladı.

''BU İŞ YÜRÜMEYECEK''

The Telegraph'ın haberine göre Pfizer, yöneticileri virüsün hızla kontrol altına alınacağını düşündüğü için başlangıçta bir koronavirüs aşısı geliştirme teklifini geri çevirdi. Virüs tüm dünyada yayılmaya başladığında ise Şahin ve Türeci çiftine Pfizer yetkilileri tarafından ''Arkadaşlar bu iş yürümeyecek'' cevabı verildi. Dr Phil Domitzer, o dönem mRNA teknolojisinin oldukça deneysel olduğunu düşündüğünü açıkladı. Dormitzer, ''Çalışma varsayımım, Covid-19'un Sars ve Mers salgınları gibi kontrol altına alınacağıydı'' dedi.

Söz konusu olumsuz cevap BionNTech'i mRNA tabanlı bir Kovid aşısı geliştirmeye karar vermesinden birkaç gün sonra geldi. Ancak Türeci ve Şahin ilk denemelerinin olumsuz yanıt almasına rağmen bu projeyi savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...