Tgrt Haber
02 Aralık 2021 14:54

Pfizer'dan kritik soruya cevap: Her yıl aşı gerekebilir

BioNTech ile birlikte Koronavirüs aşısı üreten Pfizer'dan bir açıklama daha geldi. Şirketin CEO'su önümüzdeki yıllarda takviye dozlarının gerekli olabileceğini belirtti.

Pfizer'dan kritik soruya cevap: Her yıl aşı gerekebilir
Pfizer,Biontech,Omicron (nu)

Koronavirüs 2 yıldı gündemimizde olmaya devam ediyor. Dünya virüsle mücadele ederken virüs de hayatta kalmak için yeni varyantlar üretiyor. Son dönemde yeni varyant Omicron ile gündemden düşmeyen virüs pek çok ülkenin takviye doz  ve bazı kısıtlama kararları almasına neden oldu.

HER YIL GEREKLİ OLABİLİR 

Bu süreçte en çok 'her yıl aşı olmamız gerekecek mi?' sorusu merak ediliyor. ABD ilaç şirketi Pfizer'in Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Albert Bourla'dan bu soruya yanıt geldi. Bourla, önümüzdeki yıllarda da takviye dozların gerekli olabileceğini belirterek “Şimdiye kadar gördüğüm her şeye dayanarak bir tahminde bulunmamız gerekiyorsa, şunu söyleyebilirim ki yıllık aşıların çok sağlam ve çok yüksek düzeyde koruma sağlamak için muhtemelen gerekli olduğunu söyleyebilirim” dedi. 
Dr. Bourlaayrıca,  Pfizer'in yılsonuna kadar üç milyar doz aşı tedarik etmesini beklediğini ve dört milyar dozunun gelecek yıl teslim edileceğini söyledi.

Pfizer'dan kritik soruya cevap: Her yıl aşı gerekebilir

ŞAHİN'DEN DE BENZER AÇIKLAMA 

Geçtiğimiz günlerde Pfizer ile birlikte Koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin'den de benzer bir açıklama gelmişti. Şahin, her yıl bir doz hatırlatıcı aşıya ihtiyaç olabileceğini belirtmişti. Şahin, The Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada varyantın daha yüksek oranda yeni enfeksiyonlara neden olabileceğini söylemiş ve aşılar ile ilgili çok konuşulacak ifadeler kullanıştı. Aşılı bir kişinin mutasyona uğramış virüsü yenmek için gerekli bağışıklık sistemi kapasitesine sahip olacağına inandığını belirten Şahin, insanları mümkün olduğunda takviye aşılarını yaptırmaya davet etmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...