Tgrt Haber
15 Haziran 2021 19:56

Philips 3-4 milyon civarında solunum cihazını geri çağırdı

Hollanda merkezli teknoloji devi Philips, dünya genelinde 4 milyon uyku apne cihazları olarak bilinen Sürekli Pozitif Havayolu Cihazı ve ventilatörünü geri çağırdı.

Philips 3-4 milyon civarında solunum cihazını geri çağırdı
Philips,solunum cihazı,Hollanda,Apne cihazı,Sürekli Pozitif Havayolu Cihazı

Indiatoday gazetesinin haberine göre Philips, bahsi geçen cihazların, ses yalıtımı için kullanılan köpüklerin bozulabileceği, bozulmayla birlikte açığa çıkan gazın zehirli olabileceği veya kanser riskine neden olabileceği gerekçesiyle geri çağrıldı.

CİHAZLARIN COĞU ABD’DE

Geri çağrılan 3-4 milyon cihazın yüzde 80’ini Sürekli Pozitif Havayolu Cihazı (CPAP), yüzde 20’sini ventilatörlerin oluşturduğunu dile getiren Philips, geri çağırma kapsamındaki cihazlarının yarısından fazlasının ABD’de olduğunu kaydetti. Şirket, CPAP kullanıcılarına cihazları kullanmayı bırakmaları, mekanik vantilatör kullananların ise doktorlarıyla konuşmadan cihazı kullanmayı durdurmamaları veya tedavi şekillerini değiştirmemeleri çağrısında bulundu.

POZİTİF HAVAYOLU BASINCI TEDAVİSİ NEDİR?

PAP (pozitif havayolu basıncı) tedavisi uyku apnesi tanısı almış bireylerde kullanılan altın standart bir yöntemdir. Diğer bir deyişle PAP mekanik bir çözüm sağlamakla birlikte en iyi tedavi seçeneğidir. Çalışma sistemi olarak, uykuda üst havayolunu sürekli açık tutacak şekilde belirlenen tedavi basıncında hava üfleyen, solunumu ve uyku kalitesini düzenlemeye yardımcı bir cihazdır. Bundan dolayı hasta cihazını düzenli kullandığı sürece fayda görür. Uyku apnesinde ilaç tedavisi önerilmez. Ancak hastalığın ağırlığı ne olursa olsun tedavide ilk adım genel önlemlerin (Kilo verme, yatış pozisyonu, alkol ve sedatiflerden sakınma, eşlik eden hastalıkların tedavisi vb.) uygulanmasıdır. İkinci adım KBB muayenesi istenerek, üst solunum yolunda daralmaya neden olan patolojilerin ve varsa cerrahi tedavi endikasyonunun belirlenmesidir. KBB muayenesinde bazı özel olguların dışında cerrahi tedavi “düzeltici cerrahi” uygulanması şeklinde görüş bildirilmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...