Tgrt Haber
28 Nisan 2022 12:40 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 12:47

Pilotun yaktığı sigara 66 kişinin canına mal oldu! 6 yıl önceki uçak kazasında sır perdesi aralandı

Fransa’dan Mısır’a gitmek için havalanıp Yunanistan’da düşerek 66 kişiye mezar olan EgyptAir uçağının düşme sebebi belli oldu. 6 yıl süren araştırmaların ardından acil durum maskesinden sızan oksijenin pilotun sigara yakmasıyla alev aldığı ve patlamaya sebep olduğu öğrenildi.

Havacılık uzmanları, kazanın yaşandığı dönemde kokpitte sigara içmenin yasak olmadığını kayıtlara ekledi.
Havacılık uzmanları, kazanın yaşandığı dönemde kokpitte sigara içmenin yasak olmadığını kayıtlara ekledi.

2016’da Fransa’nın Paris kentindeki Chaerles de Gaulle havalimanından Mısır Kahire’ye gitmek için havalanan EgyptAir'in MS804 sefer sayılı uçağı Yunanistan’ın Girit Adası’nın güney kesiminde düştü. Mayıs ayında meydana gelen kazada, 66 yolcu ve mürettebat hayatını kaybetti.

Uçakta kimliği tespit edilebilen 1 İngiliz, 12 Fransız, 30 Mısırlı, 2 Iraklı ve 1 Kanadalı yolcu bulunduğunu açıklayan yetkililer, uçağın düşmek üzereyken şiddetli dönüşler yaptığını da kaydetti. Kazadan sonra patlama ve uçağın düşme sebebinin araştırılması için ABD Donanması’nın da aralarında bulunduğu bir grup araştırmacı, karakutuyu Yunanistan’da buldu. Yıllarca süren çalışmaların neticesinde uçağın düşmesinin nedeni tespit edildi. 

O DÖNEMDE YASAK DEĞİLDİ

Tamamlanan soruşturmada pilotun kokpitte yaktığı sigaranın acil durum maskesinden sızan oksijenle tepkimeye girerek patlamaya yol açtığı bildirildi.

Havacılık uzmanlarının hazırlayarak Paris'teki Temyiz Mahkemesine gönderdikleri rapora göre, o dönemde pilotların kokpitte sigara içmesinin yasak olmadığı da ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...