Tgrt Haber
08 May 2021 10:29

Pink Floyd'un solisti Waters'tan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

Ünlü rock grubu Pink Floyd'un solisti Roger Waters, Mescid-i Aksa baskını nedeniyle İsrail'e tepki gösterdi. İsrail'i 'apartheid' (ırkçı) bir devlet olarak niteleyen Waters sosyal medya hesabından "Şeyh Cerrah'ta yaşanan soykırımsal evden çıkarmalara bakın" paylaşımında bulundu.

Pink Floyd'un solisti Waters'tan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi
Pink Floyd,roger waters,israil,filistin,mescidi aksa,doğu kudüs,şeyh cerah

Yahudi yerleşimciler işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlieri zorla evlerinden ediyorlar. İsraillilerin bu zülmüne karşı dünyaca ünlü müzik grubu Pink Floyd'un solisti Roger Waters'tan tepki geldi. Waters, İsrail'i "Apartheid (ırkçı, ayrımcı) devlet" olmakla suçladı.

ROGER WATERS'TAN MESCİD-İ AKSA SALDIRISINA TEPKİ
Mescid-i Aksa baskınına tepkiler sürerken Roger Waters, İsrail'in Şeyh Cerrah'ta yaptıklarını "soykırım" olarak niteledi. Waters, Twitter hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda İsrail'e ırkçı, ayrımcı bir devlet dedi.



Waters görüntülü paylaşımında Güney Amerika'nın farklı ülkelerindeki arkadaşlarından aldığı mesajlarda arkadaşlarının Şeyh Cerrah'a gideceklerini söyledi.

BIDEN'I DA ELEŞTİRDİ

Waters, ABD Başkanı Joe Biden'ın "İsrail'i her koşulda destekliyorum" açıklamasına insanların evlerinden soykırım gibi çıkarılmasına destek oluyorsunuz diyerek tepki gösterdi. Dünyaca ünlü müzisyen açıklamasının devamında "Sen nasıl hissederdin Joe Biden? Evinde oturuyorsun, orası senin evin, ailenle yüzyıllardır yaşadığınız yer ve bazı pislikler onu alıp gidiyor." diyerek Biden'ı eleştirdi.

"BU YAKLAŞIM BENİ SİNİRLENDİRİYOR"
İsrail'in yaklaşımının kendisini sinirlendirdiğini söyleyen ünlü İngiliz solist Waters, şunları akdardı: Burası bizim. Ben sekülerim. Evini senden alıyorum. Ne yapacağın umurumda değil. Öl. Hem bu en iyisi olurdu. Yani inanamıyorum
 

UEFA VE FIFA'YA ÇAĞRI
Waters, UEFA ve FIFA'ya 
apartheid yönetimindeyken Güney Afrika'nın kriket müsabakalarından çıkarıldığı hatırlattı. İsrail'in de uluslararası müsabakalara alınmaması çağrısını yaptı..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...