Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ekim 2014 14:17

Pistorius'un cezası açıklandı!

Kız arkadaşını öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius, cinayetten 5 yıl hapse mahkum edildi.

Pistorius'un cezası açıklandı!
kız arkadaş,güney afrika ölüm,

Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius, 5 yıl hapse mahkum edildi.Mahkeme Heyetinin Başkanı Yargıç Thokozile Masipa, Pistorius'un "dikkatsizlik sonucu adam öldürmekten" 5 yıl hapse mahkum edildiğini açıkladı. Güney Afrika'da "kusurlu cinayet" olarak da nitelenen bu suç, şüphelinin öldürme niyeti taşımadığı, cinayetin kazara işlendiği anlamına geliyor.
Masipa, Pistorius'a aynı zamanda ateşli silahlar kanununa muhalefet etmekten 3 yıl hapis cezası verildiğini ancak cezanın ertelendiğini belirtti. 27 yaşındaki Pistorius, kız arkadaşı Steenkamp'ı 14 Şubat 2013'te Pretoria'daki evinde öldürmekten suçlu bulunmuştu. Pistorius, mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek banyonun kapısından ateş ettiğini ve o sırada eski kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu. Pretoria North Gauteng Yüksek Mahkemesi'nde görülen davada Savcı Gerrie Nel, atlet için en az 10 yıl hapis cezası istemişti. Pistorius'un avukatı Barry Roux ise atletin her şeyini kaybettiğini, psikolojik olarak yıkıldığını ve hapis yatmaması gerektiğini ileri sürmüştü.
Kaynak: AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...