Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Nisan 2016 12:15

PKK’lılar Köln'de olaylar çıkardı

Almanya'nın Köln kentinde polis, 10 Nisan Pazar günü PKK’lıların çıkardığı olaylar bir kişi ağır yaralanırken 24 kişi gözaltına alındı. Olaylar ve polisin güvenlik önlemleri geç saatlere kadar sürdü.

PKK’lılar Köln'de olaylar çıkardı
pkk, köln, olay,

Almanya Yeni Türk Komitesi AYTK hafta sonu teröre karşı miting ve yürüyüş düzenledi. Aynı gün ve saatte PKK yandaşları ile aşırı sol gruplar da miting düzenleyince olaylar çıktı. PKK yandaşları, AYTK’nın yürüyüşüne katılanlara Turiner caddesinde şişeler ve patlayıcı maddelerle saldırdılar. Polis saldırgan gruba cop ve biber gazı ile müdahale etti. Ellerinde Abdullah Öcalan posterleri bulunan 50 kişilik grup polise direnerek, çöp kutularını ve polis barikatlarını devirdi. Ayrıca polise cam ve plastik su şişeleri atıldı. Arbede sırasında bazı polislerin yaralandığı görüldü. Grup polisin müdahalesinin ardından dağıldı. Köln polisinin açıklamasına göre, polis bu saldırganları takip ederek 20 kişiyi gözaltına aldı. Saat 17.40 sularında Köln Katedrali önünde çıkan olaylarda da 4 kişi gözaltına alındı. Grupların mitingin ardından dağılmaları sırasında Merkez Tren Garında iki grup arasında yine olaylar çıktı. Polis tarafları biber gazı ve cop kullanarak dağıttı.

BOZKURT AMBLEMLİ ARACA SALDIRI

Köln Express gazetesinde yer alan bir haberde ise, "Küçük İstanbul" olarak tanınan Keup Caddesinde meydana gelen olayda bir kişinin ağır yaralandığı bildirildi. Habere göre, 60 kadar PKK yandaşı, üzerinde bozkurt amblemi olan bir otomobile sopalarla saldırdılar. Bıçakla ve sopa darbeleriyle ağır yaralanan otomobil sahibi hastanede tedavi altına alındı.

PKK’lılar Köln'de olaylar çıkardı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...