Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Şubat 2018 22:48

Polonya ve Çekya'da 8 kişi donarak öldü

Polonya ve Çekya'da, aşırı soğuklar nedeniyle 24 saatte 8 kişi donarak öldü.

Polonya ve Çekya'da 8 kişi donarak öldü
polonya,,çekya,

Polonya Güvenlik Merkezi (RCB) tarafından yapılan açıklamada, ülkede 24 saatte 5 kişinin donarak hayatını kaybettiği belirtildi.

RCB'nin verilerine göre, ülkede son 4 günde 8, geçen yıl kasım ayından bugüne kadar ise 53 kişi donarak yaşamını yitirdi.

Polonya Meteoroloji Merkezinden yapılan açıklamada, ülke genelinde gece hava sıcaklığının sıfırın altında 16 ile 22 derece arasında seyrettiği bildirildi.

Soğuk hava Çekya'da da etkili

Çekya'nın Ostrava kentinde soğuklar nedeniyle 3 kişi donarak hayatını kaybetti.

Ostrava Polis Merkezi Sözcüsü Gabriela Holcakova tarafından yapılan açıklamada, donarak hayatını kaybeden 3 kişinin cesedinin genellikle evsizlerin barındığı bölgede bulunduğunu söyledi.

Çekya Meteoroloji Merkezinden yapılan açıklamada, ülkenin birçok bölgesinde hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derecenin altında seyrettiği, gelecek günlerde de sıfırın altında 20 derecenin altına kadar inebileceği uyarısında bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...