Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 00:17

Polonya ve İzlanda’nın güvenliğini Türkiye sağlayacak

4 Türk F-16 jeti Polonya ve İzlanda’da NATO’nun hava polisliği görevine başladı. 80 kişilik destek ekibi eylül ortasına kadar bölgede kalacak

Polonya ve İzlanda’nın güvenliğini Türkiye sağlayacak
Polonya,İzlanda,türkiye,f-16

Türk F-16’ları Avrupa semalarında asayişi sağlayacak. 4 Türk F-16 jeti, hava sahasının güvenliğini sağlamak amacıyla Polonya’daki Malbork hava üssüne ulaştı. 80 kişilik destek ekibi eylül ayına kadar görevini sürdürecek. ABD’ye ait savaş uçakları ise İzlanda’nın Keflavik hava üssüne indi. Amerikan uçakları Almanya'daki NATO Birleşik Hava Operasyonları Merkezi'nden onay alındığında İzlanda'nın hava sahasını korumak için hazır tutulacak.

NATO’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

NATO savaş uçakları, Avrupalı genelinde NATO müttefiklerinin hava sahası yakınında şüpheli ve duyurusu yapılmayan uçuşlara karşı 24 saat görev yapıyor. NATO Sözcüsü Oana Lungescu NATO hava polisliği görevine katkılarından dolayı NATO müttefikleri Türkiye ve ABD'ye teşekkür ettiklerini bildirdi. Lungescu, "Hava polisliği, semalarımızı 24 saat boyunca güvenli tutmamıza yardımcı olmaktadır. Bu, ittifak dayanışmasının açık bir örneğini teşkil etmekte, NATO'nun tüm müttefiklerini koruma kabiliyeti ve kararlılığı bulunduğunu göstermektedir." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...