Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Haziran 2021 18:51

Polonya’da çocuklara koronavirüs aşısı başlıyor

Polonya’dan 12-15 yaş arasındaki çocukların koronavirüs aşılarının başlanmasına karar verildi.

Polonya’da çocuklara koronavirüs aşısı başlıyor
Polonya,aşı,Polonya aşı çalışması

Almanya’dan sonra Polonya’da çocuklara koronavirüs aşısı yapılması için harekete geçti. Polonya’da düzenlenen ortak basın açıklamasında 12-15 yaş arasındaki çocukların koronavirüs aşılarının yapılacağı duyuruldu. “7 Haziran itibari ile 12-15 yaş arası çocuklara koronavirüs aşısı yapılmasını kararlaştırdı” diyen Michal Dworczyk, 24 bin eğitim kurumundaki 2 buçuk milyon öğrenci aşılacağını söyledi.

7-12 YAŞ ARASINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

7 ile 12 yaş arasındaki çocuklar üzerinde aşı çalışmalarının halen sürdüğünü aktaran Michal Dworczyk, Eylül ayı itibarıyla çalışmaların sonuçlarının netleşmiş olacağını, sonucun olumlu olması durumunda bu yaş grubunu da aşılamaya başlayabileceklerini kaydetti

POLONYA’DA 20 MİLYON KİŞİ AŞILANDI

Bugüne kadar 20 milyon 85 bin kişinin aşılandığı 38 milyona yakın nüfuslu Polonya'da 17 Mayıs tarihi itibarıyla da 16 ve 17 yaş grubu için aşılama takvimi açılmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...