Tgrt Haber
09 Haziran 2022 16:51 - Güncelleme : 09 Haziran 2022 16:51

Postane müdürünün işten atılmasını isteyen bakan istifa etti

Polonya'da saldırganlıkla suçladığı postane müdürünün görevden alınmasını talep eden Yerel Yönetimler Bakanı Michal Cieslak, gelen tepkiler üzerine istifa etti.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Postane müdürünün işten atılmasını isteyen bakan istifa etti
polonya,istifa

Polonya'da Yerel Yönetimler Bakanı Michal Cieslak, saldırganlıkla suçladığı postane müdürünün görevden alınmasını talep ettikten sonra gelen tepkiler üzerine istifa etti.

'GÖREVDEN ALINSIN' TALEBİ

Polonya'da Yerel Yönetimler Bakanı Michal Cieslak, kendisine yüksek fiyatlardan şikayet etmesi üzerine tartıştığı ve saldırganlıkla suçladığı Pacanow Postane Müdürü Agnieszka Glazek'in görevden alınmasını talep etti.

'SUÇLAMASI DOĞRU DEĞİL'

Postane Müdürü Glazek, Bakan'la görüşmesinden kısa süre sonra Kielce'deki yöneticisinin kendisini arayarak Cieslak ile siyasi meseleleri tartıştığı için şikayette bulunulduğunu ve disiplin cezasına çarptırılacağını söylediğini aktardı.

Glazek, "Beni kaba sözler kullanmakla suçladı ki bu doğru değildi." ifadesini kullandı.

PARTİ LİDERİNDEN ELEŞTİRİ

Olayın basına yansımasının ardından iktidardaki Hukuk ve Adalet partisi lideri Jaroslaw Kaczynski, Cieslak'ın davranışını kınayarak, bir bakanın saldırganlıkla karşı karşıya kalsa bile Cieslak gibi davranmaması gerektiğini dile getirdi.

Kaczynski, istifa etmemesi durumunda Cieslak'ın görevden alınacağını sözlerine ekledi.

GÖREVİNDEN AYRILDI

Cieslak, dün geç saatlerde Twitter hesabında hükümetin çıkarı için görevinden istifa ettiğini duyurdu. Postane müdürünün görevden alınma talebi de iptal edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...