Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Aralık 2021 06:38

Çin işi kampanya: Pozitif Covid-19 testi getirene 1.500 dolar

Çin’den bulaşmayı engellemek ve erken teşhis için hamle geldi. Pozitif Covid-19 testi getirene 1.570 dolar ödül verilecek. Uygulama koronavirüs belirtisi gösteren herkesin zaman kaybetmeden hastaneye başvurmasını hedefliyor

Çin işi kampanya: Pozitif Covid-19 testi getirene 1.500 dolar
çin,koronavirüs,covid 19,pozitif test,dolar

Çin’in kuzeyindeki Harbin şehri, Covid-19 için pozitif test eden herkese temas takibine gerek kalmadan bağımsız olarak ortaya çıkmaları şartıyla 1.570 dolar ödüyor.

Çin devlet medyası The Beijing News’e göre şehir hükûmetinin bu yeni planı, semptom gösterdiğinde aktif olarak Covid-19 testi yaptırmak için öne çıkanları ödüllendirecek. Yapılan açıklamada “Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, yorgunluk, koku veya tat kaybı veya kas ağrısı gibi semptomları gösteriyorsanız, kendi kendinize ilaç almayın. Maske takın ve en yakın kliniğe gidin ve bize nereye seyahat ettiğinizi ve kiminle temas kurduğunuzu söyleyin” uyarısı yapıldı.

Duyuruda “Semptomları hissettikten sonra bağımsız olarak öne çıkar ve bir doktoru ziyaret ederseniz, Covid-19 için pozitif test edenler 10.000 Çin yuanı ile ödüllendirilecektir” denildi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonuna göre 5 Aralık’ta 31 şehirde 61 vaka tespit edilerek ülkedeki aktif vaka sayısı 1.060’a ulaştı. Harbin şehrinde ise 5 Aralık’ta yedi yeni koronavirüs vakası bildirildiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...