Tgrt Haber
26 Haziran 2022 15:19 - Güncelleme : 26 Haziran 2022 15:21

İkinci Elizabeth'in oğluna nakit akışı: Katar Emiri'nden Prens Charles'a dudak uçuklatan 'bağış'

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in oğlu Prens Charles’ın Katar’ın eski başbakanından 'bağış' aldığı ortaya çıktı. Katarlı politikacı farklı zamanlarda Charles’a 3 milyon Euro nakit verdi.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: The Guardian, Independent News
İkinci Elizabeth'in oğluna nakit akışı: Katar Emiri'nden Prens Charles'a dudak uçuklatan 'bağış'
katar emiri,prens charles

Galler Prensi Charles hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Prens Charles’ın Katar’ın eski başbakanından 3 milyon Euro nakit 'bağış' aldığı ileri sürüldü. Parayı veren kişinin ise Katar'ın eski başbakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir es-Sani olduğu söyleniyor.

Nakit paranın farklı zamanlarda farklı şekilde gönderildiği de konuya ilişkin ayrıntılar arasında. İngiliz tahtının varisine paralar bir defasında bir bavulda verilirken bir başka seferde ise bir çantada iletildi. Söz konusu para akışının 2015 yılında İngiltere kraliyet saraylarından Clarence House'da gerçekleşen özel görüşme de dahil olmak üzere ikili arasındaki birebir görüşmelerde gerçekleştiği belirtiliyor.

PRENS CHARLES'IN HAYIR KURUMUNA VERİLDİ

Clarence House sözcüsü yaptığı açıklamada, 2015 yılındaki toplantıda verilen paranın, Prens Charles’ın hayır kurumlarından birine iletildiğini söyledi. İçinde nakit para bulunan bavul, Charles'ın parayı elle saydığı söylenen iki danışmanına verildi. Ardından paralar, Galler Prensi Yardım Fonu'nun (PWCF) hesaplarına yatırıldı. Sunday Times'ın haberine göre, ödemelerin yasa dışı olduğuna dair hiçbir bilgi ise yok.

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir es-Sani, ‘Londra’yı satın alan adam’ olarak adlandırıldı. Çünkü servetini ve Katar Varlık fonu üzerindeki etkisinin kullanarak, Shard, Harrods ve InterContinental London Park Lane dahil olmak üzere Londra'da büyük yatırımlara imza attı. Dünyanın en zengin futbol kulüplerinden biri olan Paris Saint-Germain'in de sahibidir.

Şeyhin paraları hayır kurumuna harcamayı amaçlamadığına dair ise bir kanıt bulunmadığı ve kendisinin yorum yapmadığı bildirildi. Vakfın mütevelli heyeti, 2015’teki bağışın yapıldığını doğruladı ve bağışçının meşru olduğunu, karşı tarafın da doğrulandığını belirtti. Açıklama metninde ayrıca “Bağış nakit olarak yapıldı ve bu bağışçının seçimiydi” ifadesine yer verildi. 

Kaynak: The Guardian, Independent News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...