Tgrt Haber
24 May 2022 10:15 - Güncelleme : 24 May 2022 11:51

Suudi Arabistan’la yeni sayfada ikinci perde: Veliaht Prens Selman Türkiye’ye geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllar sonra Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Türkiye’ye geliyor. Reusters haber ajansına göre Selman, Türkiye’nin yanı sıra Kıbrıs, Yunanistan, Ürdün ve Mısır’a bir gezi planlarken enerji ve ticaret anlaşmaları imzalayacağı da belirtildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Suudi Arabistan’la yeni sayfada ikinci perde: Veliaht Prens Selman Türkiye’ye geliyor
prens selman,türkiye

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yeni dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz aylardaki ziyareti ile başladı. İki ülke arasındaki görüşmeler yeni anlaşmaların zeminleri hazırlanırken Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Türkiye’ye geleceği ifade edildi. Planlanan gezi ile birlikte Veliaht Prens’in ziyaret etmeyi planladığı ülkelerle tarihleri kesinleştirmek üzere görüştüklerini söyledi.

TÜRK YETKİLİ: ZİYARET İÇİN PLANLAMA YAPILIYOR

Reuters haber ajansına konuşan kaynaklardan biri olan üst düzey bir Türk yetkili, krallığı fiilen yöneten Veliaht Prens'in Erdoğan’ın ziyaret davetini kabul ettiğini ve her iki ülke yetkililerinin de bu ziyareti planlamak için çalıştığını söyledi. Türk yetkili, “İkili ticaret, bölgesel gelişmeler, olası döviz swap anlaşması ve diğer yatırım ve enerji projeleri görüşülecek konular arasında” dedi.

VELİAHT PRENSİN BİR DİZİ ZİYARETİ

Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın koronavirüs salgınından bu yana bölge dışındaki ilk turu olacak ziyarette Türkiye’nin yanı sıra Kıbrıs, Yunanistan, Ürdün ve Mısır’a gezi planlandığı ifade edildi.  

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...