Tgrt Haber
10 Ocak 2022 12:38

Merhum Kral Suud bin Abdülaziz'in kızı üç yıl sonra serbest

Suudi Prenses Basma Bent Suud, üç yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Merhum Kral Suud bin Abdülaziz'in kızı üç yıl sonra serbest
Suudi Prenses Basma Bent Suud,Cezaevi

Londra merkezli bir insan hakları örgütü, 3 yıldır Riyad'daki bir cezaevinde tutulan Suudi Prenses Basma Bent Suud’un serbest bırakıldığını duyurdu. İddiaya göre Mart 2019'dan beri Prenses Suud cezaevinde tutukluydu. Basma Bent Suud, tıbbi tedavi için İsviçre'ye gitmeden hemen önce gözaltına alınmıştı ancak hastalığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı. 

MERHUM KRAL SUUD BİN ABDÜLAZİZ'İN KIZI 

57 yaşındaki iş kadını Suud, sağlık gerekçesiyle serbest bırakılması için Nisan 2020'de Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman'a başvurmuştu. Merhum Kral Suud bin Abdülaziz'in en küçük çocuğu Prenses Suud, Suudi Arabistan’da reformlardan yana olmuştu ve ülkedeki insan hakları suistimallerini kınamasıyla tanınıyordu. Suudi prenses, Riyad yakınlarındaki siyasi mahkumları ağırlayan El-Hair hapishanesinde yattı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...