Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Temmuz 2019 12:52

Prens'in özgürlük heykeli tepki çekti

Suudi Arabistan'da Prens Selman'ın başlattığı reform süreci hızlanıyor. Yabancı turist sayısını arttırmak ve ABD kültürünü tanıtmak amacıyla Cidde'de ABD'nin Özgürlük Heykeli'nin bir benzeri sergilenmeye başlandı. Karar tepkileri beraberinde getirdi.

Prens'in özgürlük heykeli tepki çekti
suudi arabistan,,cidde,,özgürlük heykeli,,bin selman,

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yaz mevsiminde gerçekleştirilecek etkinliklere katılması istenen turistleri cezbetmek amacıyla ABD’nin simgelerinden olan Özgürlük Heykeli’nin benzeri sergilenmeye başladı.

TEPKİYE NEDEN OLDU

Heykelin getirildiği ana ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Çok sayıda kişi tarafından izlenen görüntüler, aynı zamanda tepkiye de neden oldu.

İLK SİNEMA AÇILMIŞTI

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, batı ile ilişkileri geliştirmek için reform sürecini başlatmıştı. Bu reform süreci kapsamında kadınlara yönelik uzun yıllardır devam eden araç kullanma yasağı kaldırılmış, Cidde kentinde ilk defa sinema açılarak hizmete girmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...