Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2021 06:26

Prof. Dr. Uğur Şahin'den uyarı: Varyantlara ve dördüncü dalgaya dikkat

Biontech'in kurucu ortağı Uğur Şahin’in dördüncü koronavirüsü dalgası ile ilgili uyarıda bulundu. İki doz aşı yapılmasına rağmen Delta varyantının yayıldığını belirten Uğur Şahin, “Eğer dikkatli olmazsak yeni bir dalgayla karşı karşıya kalırız” dedi.

Prof. Dr. Uğur Şahin'den uyarı: Varyantlara ve dördüncü dalgaya dikkat
uğur şahin,biontech,pfizer,koronavirüs,aşı

ABD'nin önde gelen dergilerinden Barron's'ta yer alan haberde BioNTech'in kurucu ortağı Uğur Şahin'in dördüncü koronavirüs dalgası ile ilgili uyarıda bulunduğu aktarıldı.

Kovid-19 aşısı geliştiren Uğur Şahin, “Özellikle Birleşik Krallık’ta aşıya rağmen Delta mutasyonu yayılıyor. Tedbirli olmazsak bazı bölgelerde virüsün 4. Dalgasıyla karşılaşabiliriz” dedi.

3. DOZ AŞI YAPILMASI GEREK

Üçüncü doz koronavirüs aşılarının yapılması gerektiğini söyleyen Şahin, “İki doz aşıyı da aldıktan 6 ay sonra antikor seviyelerinde düşüş gördük. Antikor seviyeleri koruma ile ilgili olduğu için bir noktada destekleyici doz aşı yapılması gerekmektedir. Fakat buna hükümetler nihai kararı verecektir” dedi.

Öte yandan Şahin, gelişmekte olan ülkelerle az gelişmiş ülkelere aşı temininin bir zorunluluk olduğunu dile getirdi. BioNTech ile Pfizer’ın bu yıl 3 milyar dozluk üretim yapabilecek tesisler açtığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...