Tgrt Haber
29 Ekim 2020 17:07

Protestocuların anayasal reform talebi kabul edildi

Tayland'da 14 Ekim'den bu yana hükümet karşıtı protestolar düzenleyen muhalif grupların 'anayasal reform' talebine hükümet olumlu cevap verdi.

Protestocuların anayasal reform talebi kabul edildi
Tayland,,protesto

Tayland hükümeti, ülkede 14 Ekim'den bu yana hükümet karşıtı protestolar düzenleyen muhalif grupların 'anayasal reform' talebine olumlu cevap verdi.

Protestoları tartışmak üzere bu hafta Parlamentoda yapılan özel oturumlarda Başbakan Prayut Çan-oça, 2017'de yasalaşan anayasa değişikliği kapsamında seçim kanununda yapılan tartışmalı düzenlemeleri kaldıracağını açıkladı.

Prayut, genel seçimlerin ardından Parlamentoda yapılan başbakanlık oylamasına, ordu tarafından atanan Senato üyelerinin katılmasını sağlayan yasanın iptali için çalışmaların kasım ayında başlayacağını belirtti.

Seçim kanunundaki değişikliğin 2017'de referandum sonucu yasalaştığına işaret eden Prayut, "Bu değişikliğin iptali için de referandum yapılması gerekecektir. Haftaya meclise referandum için önerge sunacağız." şeklinde konuştu.

Prayut, muhalefet partilerinin istifa çağrısına ise "Başbakanlık görevim bitene kadar üzerime düşeni yapmakla sorumluyum. Bu makamda uzun süre kalma niyetim yok." şeklinde cevap verdi.

Hükümet karşıtları protestolara devam etti
Tayland Başbakanı Prayut'un seçim kanunu değişikliği açıklamasına karşın protestocular, hükümetin istifası talebiyle başkent Bangkok'ta gösterileri bugün de sürdürdü.

Yerel saatle 17.00'de Bangkok'un 3 noktasında toplanan binlerce protestocu, Başbakan Prayut'un istifası, anayasal reformlar, protestoculara polis şiddetinin son bulması ve monarşi reformu taleplerini yineledi.

Geçen yılki genel seçimlerin ardından kapatılarak meclisten ihraç edilen İleri Gelecek Partisi destekçileri ise partinin genel başkanı Thanathorn Juangroongruangkit'in Bangkok mahkemesi tarafından 'halkı şiddete kışkırtmak' ile suçlanmasına tepki gösterdi.

Muhalif lider Juangroongruangkit'in haksız yere suçlandığını öne süren parti üyeleri, suçlamaların geri çekilmesi talebinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...