Tgrt Haber
20 May 2022 16:14 - Güncelleme : 20 May 2022 16:31

Putin Bayraktar TB2 SİHA'lara karşı ölümcül silahı devreye soktu

Rusya'nın Ukrayna'daki başarısızlığında en büyük nedenlerden biri olan Bayraktar TB2 SİHA'lar Putin'i yeni çareler aramaya itti. Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, İHA'ları yakabilen bir lazer silahı test ettiklerini ve Ukrayna'da kullandıklarını açıkladı. 'Terminatör' tankları da sahaya süren Moskova yönetiminin yeni hamlelerinin ne kadar etkili olacağı ise tartışılıyor.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT Haber
Zadira-16 isimli savaş sisteminin geliştirilmesine yönelik anlaşmanın imzalandığı Ağustos 2017’de bildirilmişti.
vladimir putin,rusya,ukrayna,iha,bayraktar
Zadira-16 isimli savaş sisteminin geliştirilmesine yönelik anlaşmanın imzalandığı Ağustos 2017’de bildirilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 86. günde de şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Rusya, Ukrayna karşısında istediği başarıyı elde edemedikçe saldırıların şiddetini artırıyor. Gelişmiş ağır silahlar ve üstün hava gücüne rağmen Rusya'nın istediğini alamamasında en büyük etkenlerden biri ise dünya çapında büyük ilgi gören Türk insansız hava araçları... Bayraktar TB2 SİHA'ların Ukrayna'daki başarısı uluslararası basında parmakla gösterilirken Rusya yeni çarelere başvuruyor. 

Rusya'nın geliştirdiği 'Peresvet' adlı lazer silahı.
Rusya'nın geliştirdiği 'Peresvet' adlı lazer silahı. 

Rus lider Putin'in yardımcısı Yuri Borisov, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında 5 km uzaklıktaki insansız hava araçlarını yakabilen bir lazeri test ettiklerini açıkladı. Borisov'un açıklamalarına göre, lazerin yardımıyla İHA 5 saniye içinde çok kolay bir şekilde yakılarak imha edildi. Borisov, 'Peresvet' isimli lazer savaş sisteminin orduya sevkiyatının yapıldığını, lazerin, yörüngesinde bulunan, olası bir düşmana ait, uzaklığı 1500 kilometreye varan tüm uydu keşif sistemlerini şaşırtarak onları etkisiz hale getirebileceğini söyledi.

Borisov, açıklamasında lazer silahın şu anda Ukrayna'da kullanıldığının da bilgisini verdi. “İlk numuneler Ukrayna’daki askeri eylemlerde kullanılıyor” diyen Borisov, özel operasyonda faydalanılan lazer kompleksinin adının ‘Zadira’ olduğunu ekledi.

ZELENSKİY: NAZİ ALMANYASI'NIN PROPAGANDASINI YAPIYOR

Borisov'un Ukrayna'da kullanılan Bayraktar TB2'lere karşı geliştirilen Zadira lazerine dair açıklamalarının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'yı Nazi Almanyası'nın propagandasını yapmakla suçladı ve şunları söyledi:

'Nazi Almanyası'nın propagandasında böyle bir 'wunderwaffe' terimi vardı, harika bir silah... Savaşta şansları olmadığı netleştikçe, bir dönüm noktası sağlayacak kadar güçlü olan harika silah hakkında daha fazla propaganda yapıldı. Büyük çaplı bir savaşın üçüncü ayında Rusya, lazer olduğu iddia edilen 'wunderwaffe'sini bulmaya çalışıyor. Bütün bunlar açıkça işgalin tamamen başarısız olduğunu gösteriyor.'' 

Putin Bayraktar TB2 SİHA'lara karşı ölümcül silahı devreye soktu

TERMİNATÖR TANKLARI UKRAYNA'DA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğmiz günlerde de T-90M'in ardından tank destek muharebe aracı BMPT'yi Ukrayna'ya gönderdi. 'Terminatör' olarak bilinen BMPT, top mermileri ve tanksavar füzeleri taşıyor. Donbas'taki Lugansk bölgesinde yer alan Severodonetsk yakınlarında görünen 'Terminatör'e, beş asker komuta ediyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...