Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Temmuz 2022 14:28 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 15:13

Kremlin açıkladı: Putin Biden'ı tebrik etmeyecek

ABD'de kutlanan Bağımsızlık Günü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tebrik mesajı yollamayacağını Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov duyurdu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kremlin açıkladı: Putin Biden'ı tebrik etmeyecek
kremlin,rusya,abd

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'de kutlanan Bağımsızlık Günü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD liderliğine tebrik mesajı göndermeyeceğini söyleyerek, "Vladimir Putin bu yıl tebrik mesajı göndermeyecek. Bunun nedeni ABD tarafından bu yıl ülkemize karşı düşmanca politikaların zirveye ulaşmasıdır. Bu nedenle bu koşullar altında böyle bir tebrik mesajı göndermenin uygunluğundan söz edilemez" ifadelerini kullandı.

''KREMLİN TAHIL GEMİSİNDEN HABERSİZ''

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar’ın, Ukrayna’nın Berdyansk limanından alınan Ukrayna tahılını taşıyan Rus bayraklı kargo gemisi Zhibek Zholy'inin, Karasu Limanın’da Türkiye tarafından el konulduğu iddialarına yönelik açıklama yapan Peskov, şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef Kremlin böyle bir bilgiye sahip değil. Ulaştırma veya Dışişleri Bakanlığı’na sormanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bugün Putin, çalışma toplantıları gerçekleştiriyor. Yakın zamanda Savunma Bakanı Şoygu, başkanımıza bir rapor sunacak. Bu toplantıyı göreceğiz.''

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...