Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Mart 2015 15:40

Putin, 'Çıkarlar için tarihi gerçekler çarpıtılıyor'

Sovyetler Birliği'nin 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası karşısında kazandığı Büyük Zafer'in 70. yıldönümünde düzenlenecek kutlama töreni için hazırlıklar devam ediyor.

Putin, 'Çıkarlar için tarihi gerçekler çarpıtılıyor'
Nazi Almanyası, rusya, sovyetler,putin,Zafer Komitesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, bugün tören hazırlıkları için özel olarak oluşturulan ‘Zafer Komitesi'nin üyeleriyle bir araya geldi.
Kremlin'deki toplantıda konuşan Rus lider, 2. Dünya Savaşı'na ilişkin gerçeklerin çarpıtıldığını ve bunun siyasi bir amaç taşıdığını vurguladı. Putin, "Jeopolitik oyunlar için tarihi gerçekler speküle ediliyor. Bu sayede Rusya üzerinde manevi üstünlük kurmaya ve Rusya'nın muzaffer ülke unvanını zedelemeye çalışıyorlar" dedi.

'TARİHİ ÇARPITMAYA YÖNELİK GİRİŞİMLER'
2. Dünya Savaşı ile ilgili ortaya atılan iddiaları saçma birer yalan olarak nitelendiren Rusya Devlet Başkanı, tarihi çarpıtmaya yönelik bu girişimlere gereken yanıtın verilmesi için Zafer Komitesi'ne talimat verdi.
Putin, daha önce yaptığı açıklamalarda, Kızıl Ordu'nun Nazi Almanyası'na karşı kazanılan zaferdeki katkısının küçümsenmeye çalışıldığını ve buna asla izin vermeyeceklerini vurgulamıştı.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...