Tgrt Haber
16 Mart 2016 18:47

Putin doping krizinde Rus yetkilileri suçladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Yöneticilerimiz, uluslararası kurumlar tarafından belirlenen yasaklı maddeler listesinde zamanında güncelleme yapmadı" dedi.

Putin doping krizinde Rus yetkilileri suçladı
putin, doping, rus,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus sporcuların doping kurallarını ihlal etmesinde sorumluluğun yöneticiler ve antrenörlerde olduğunu söyledi.

Hükümet toplantısında Rus sporcuların doping ihlalleri konusunu gündeme getiren Vladimir Putin, bu konuda bütün sorumluluğun, sporcuları yasaklı maddeler listesinin güncellendiği konusunda zamanında bilgilendirmeyen antrenörler ve yöneticilerde olduğunu ifade etti.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Putin, "Spor yöneticilerimiz, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) bazı maddelerin yasaklı maddeler listesine alması kararının önemini anlamayarak uluslararası kurumlar tarafından belirlenen yasaklı maddeler listesini zamanında güncellemedi. Sporcu, antrenör ve diğer uzmanları zamanında bilgilendirmedi" ifadelerini kullandı.

Rusya Spor Bakanlığı ve Federal Biyomedikal Ajansı'nı da eleştiren Putin, bu tür durumun bir daha yaşanmaması için Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve WADA gibi uluslararası kuruluşlarla aktif işbirliği yapılmasını istedi.

Rusya'da dopingle mücadele kanunlarının da sertleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Putin, bu konuda yeni tekliflerini sunmaları amacıyla hükümete talimat verdiğini de açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...