Tgrt Haber
26 Haziran 2022 11:58 - Güncelleme : 26 Haziran 2022 12:11

Putin gece yarısı Kremlin'e çıkarma yaptı! Sosyal medyada yayılan görüntüler ‘Darbe’ söylentilerini ayyuka çıkarttı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in korumalarından oluşan konvoyun gece geç saatlerde Kremlin’e geldiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Rus basını söz konusu olayı ‘olağanüstü bir durum’ olarak yorumlarken ‘darbe’ söylentileri ve birçok iddia Sözcü Peskov tarafından yalanlandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Putin gece yarısı Kremlin'e çıkarma yaptı! Sosyal medyada yayılan görüntüler ‘Darbe’ söylentilerini ayyuka çıkarttı
putin,rusya,kremlin

24 Şubat’ta Ukrayna topraklarına yönelik işgali başlatan emri veren Putin, aradan geçen 4 aya rağmen istediği başarıyı elde edemedi. On binlerce askeri Ukrayna’da kaybeden Rusya sabah saatlerinde bir kez daha Kiev’e saldırdı. Putin’in her ne kadar operasyon olarak nitelendirdiği işgali ‘planlı şekilde gittiğini’ söylese de özellikle Batı medyası ilginç iddialar ortaya atmaya devam ediyor. Putin’in hasta olduğu ve Rus askerlerinin savaştan şikayetçi olduğu gazete manşetlerini süslerken Rusya’dan gelen bir görüntü sosyal medyayı adeta salladı.

PUTİN’DEN GECE YARISI KREMLİN ÇIKARMASI

Rusya Devlet Başkanı Putin’in gece yarısı Kremlin’e gittiği görüntüler kısa sürede yayıldı. Rus basını yaşanan olayı ‘olağanüstü bir durum’ olarak yorumlarken önemli kararın arifesinde olunabileceği değerlendirmesinde bulundu. Putin ve konvoyunun acil bir şekilde Kremlin’e doğru yola çıktığı görüntülerde vatandaşların merak içeresinde yaşananları takip ettiği görüldü.

PESKOV ‘DARBE’ İDDİALARINI YALANLADI

Söz konusu görüntüler sonrasında Rusya'nın Litvanya'ya savaş açma ihtimali, Romanya'nın Moldova ile birleşme ihtimaline karşı Rusya'nın Moldova'yı işgal girişimi, Putin'in Belarus'a nükleer başlık taşıyan balistik füze yerleştirme planı ve darbe ihtimali dillendirilmeye başlandı. Ancak Sözcü Peskov söz konusu iddiaları yalanlandı. Peskov ayrıca Putin’in gece yarısı Kremlin’e gelmediğini ifade etti. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...