Tgrt Haber
06 Aralık 2014 20:10

Putin, Hollande ile görüştü

Putin ve Hollande Moskova'daki Vnukovo-2 Havalima'nında bir araya geldi.

Putin, Hollande ile görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova ve Paris'in Ukrayna'da kalıcı ateşkesin sağlanmasından yana ortak tutum içinde olduğunu söyledi. Putin, Moskova'da Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Vnukovo-2 Havalima'nında gerçekleşen görüşmeyi basın mensuplarına değerlendirdi. Putin, Hollande ile görüşmelerinde, Ukrayna krizi, Suriye'deki durum, İran'ın nükleer programının yanı sıra ikili ülke ilişkilerini değerlendirdiklerini belirtti. Rusya ve Fransa'nın, Ukrayna'da kalıcı ateşkesten yana olduğunu kaydeden Putin, Kiev ile doğu bölgeleri arasındaki iletişimin sağlanmasının önemi üzerinde durdu.

Putin, Fransa'nın Rusya için ürettiği ve teslimatı konusunda belirsizliğin sürdüğü "Mistral" tipi savaş gemisi hakkındaki soruya, "Hukuki bir metin var, biz bunun uygulanacağını düşünüyoruz. Ben bu konuda soru sormadım, Cumhurbaşkanı da (Hollande) hiçbirşey söylemedi" ifadelerini kullandı. Putin, gemilerin teslim edilmemesi durumunda, ödedikleri parayı geri isteyeceklerini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Kazakistan dönüşü Putin'le görüşmek için kısa süreliğine Moskova'ya uğramıştı. Putin ve Hollande Moskova'daki Vnukovo-2 Havalima'nında bir araya gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...