Tgrt Haber
04 May 2022 12:43 - Güncelleme : 04 May 2022 12:51

Putin ile görüşen Lukaşenko harekete geçti: Belarus ordusu savaş için düğmeye bastı

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından Belarus ordusu savaşa hazır olma, belirlenen bölgelere yürüme ve savaş eğitimi görevlerini yerine getirmek için ani tatbikata başladı.

Putin ile görüşen Lukaşenko harekete geçti: Belarus ordusu savaş için düğmeye bastı

Belarus Silahlı Kuvvetlerinde tepki kuvvetlerinin ani denetlenmesinin başladığını belirten Belarus Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada bu esnada askeri birlikler ile alt birimlerin savaşa hazır olma, belirlenen bölgelere yürüme ve savaş eğitimi görevlerini yerine getireceği ifade edildi.

TATBİKATIN AMACI: OLASI KRİZE MÜDAHALE

Açıklamada hızla değişen durumda askeri birliklerin arazinin bilinmeyen bölgelerinde faaliyet göstereceği kaydedildi. Neden tatbikata başlanıldığına ilişkin de açıklık getiren bakanlık yaptığı açıklamada "Denetimin amacı, askerlerin olası bir krize hızlı bir şekilde müdahale etmeye hazır olup olmadığını ve kabiliyetini değerlendirmektir." ifadeleri kullanıldı.

HAVA VE KARA TATBİKATI

Denetlemenin çok karmaşık bir özellik taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, denetlemeye dahil olan kuvvetlerin bileşiminin kademeli artırılacağı, bunun da hem karada hem de havada askeri tehditlere karşı koyma yeteneklerini test etmeyi mümkün kılacağı bildirildi.

Putin ile görüşen Lukaşenko harekete geçti: Belarus ordusu savaş için düğmeye bastı

‘AVRUPA VE KOMŞU ÜLKELER İÇİN TEHDİT YOK’

Açıklamada, "Sürmekte olan faaliyetler, en etkili asker eğitimi biçimlerinden biridir ve bir bütün olarak ne Avrupa toplumu için ne de özellikle komşu ülkeler için herhangi bir tehdit oluşturmamaktadır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, dün akşam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...