Tgrt Haber
16 Nisan 2022 15:13 - Güncelleme : 16 Nisan 2022 15:21

Putin ile Prens Muhammed bin Selman'dan kritik petrol görüşmesi

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, uzun süredir dalgalanmalar yaşayan petrol piyasalarını ve Ukrayna’daki son durumu görüştü.

Putin ile Prens Muhammed bin Selman'dan kritik petrol görüşmesi

Dünya uzun süredir pandemi ve ardından Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından kaynaklı ekonomik sorunlarla boğuşuyor. Savaşın başlangıcından itibaren dalgalanmalar yaşayan brent petrolün yanı sıra gıda fiyatlarında da ciddi artışlar söz konusu. Özellikle pek çok ülke ekonomisini ilgilendiren brent petrolün 110 dolar seviyelerinde seyrederken kritik bir görüşme yaşandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, petrol piyasalarındaki gelişmeleri ve Ukrayna’daki durumu ele almak için bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC+ grubu nezdinde yürütülen iş birliğinin istişare edildiği görüşmede, söz konusu iş birliğine yönelik olumlu yönde değerlendirmeler yapıldı. Görüşmede, taraflar Ukrayna ve Yemen’deki gelişmeleri de ele aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...