Tgrt Haber
22 Ekim 2021 19:35

Putin, ilk kez İsrail Başbakanı Naftali Bennet'i kabul etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ilk kez kabul ettiği İsrail Başbakanı Naftali Bennet ile yaptığı görüşmede, Suriye-İran ve iki ülke arasındaki ilişkiler konuşuldu. Putin görüşme sonrası, "Rusya ile İsrail arasındaki ilişkiler son 30 yılda benzersiz bir şekilde gelişti" ifadelerini kullandı.

Putin, ilk kez İsrail Başbakanı Naftali Bennet'i kabul etti
Rusya,Vladimir Putin,İsrail,Naftali Bennet

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi kentinde İsrail Başbakanı Naftali Benet'i kabul etti. İsrail Başbakanı Bennet'in göreve gelmesinden bu yana ilk kez görüşen Putin ve Bennet, özel görüşme öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"İLİŞKİLER SON 30 YILDA BENZERSİZ BİR ŞEKİLDE GELİŞTİ"

Rusya ile İsrail arasındaki ilişkilerin son yıllarda benzersiz bir şekilde geliştiğini vurgulayan Putin, "Rusya ile İsrail arasındaki ilişkiler son 30 yılda benzersiz bir şekilde gelişti. Bunun en önemli nedeni Sovyetler Birliği'nin, İsrail devletinin kuruluşuna verdiği destek. İkincisi de İsrail'de Rusçanın en çok konuşulan ikinci dil olması" dedi.

Rusya ile İsrail arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin hala mütevazi bir boyutta olduğunu, ancak gelişim gösterdiğini söyleyen Putin, "Bulunduğunuz bölgedeki durum hakkında bilgi alışverişi benim için de faydalı olacak. Bildiğiniz gibi Suriye devletinin yeniden inşası ve güçlendirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Birçok sorunlu konularımız da var. Ancak özellikle terörle mücadeleyle ilgili konularda temas noktaları ve işbirliği fırsatları da var" dedi.

Putin, ilk kez İsrail Başbakanı Naftali Bennet'i kabul etti

SURİYE VE İRAN KONULARI GÖRÜŞÜLDÜ

Putin'in ardından konuşan İsrail Başbakanı Bennet, sadece Suriye değil, İran nükleer programı ile ilgili de görüşeceklerini ifade ederek, "Elbette Suriye'deki durumun yanı sıra İran nükleer programına da görüşeceğiz. Ayrıca mevcut ilişkilerimizin yanı sıra ekonomi, bilimsel ve kültürel ilişkilerimizi de ele alacağız. İsrail'de, Rusça konuşan 1 milyon vatandaşımız var. Getirdikleri kültür, bilinç ve çalışma gelenekleri İsrail devletine büyük katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...