Tgrt Haber
06 May 2022 16:17 - Güncelleme : 06 May 2022 16:47

Putin kanser ameliyatı olacak! Yerine gelecek isim bile belli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tiroid kanseri nedeniyle ameliyat olacağı bu yüzden koltuğunu kısa süreli olarak Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) eski bir şefi olan Nikolai Patrushev'e bırakacağı iddia edildi. Putin'in hastalığına dair işaretler de yeniden gündem oldu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: New York Post, Daily Star
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in son zamanlarda hastalık belirtileri göstermesi yeniden gündeme geldi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in son zamanlarda hastalık belirtileri göstermesi yeniden gündeme geldi.

İngiliz ve ABD basını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tiroid kanseri nedeniyle ameliyat olacağını iddia etti. İddianın kaynağı olarak ise  Rus Telegram kanalı General SVR gösterildi. Kanser ameliyatının Putin'i 'kısa süreli' olarak etkisiz hale getireceği, bu sürede yerine bir yardımcısının geçeceği öne sürüldü.

Rus liderin sağlık durumunun gün geçtikçe kötüleştiğine ilişkin bir bilgi doğrulaması ise gerçekleşmedi fakat 69 yaşındaki Putin'in titrek, kıpır kıpır ve şişmiş gibi gösteren videoları ve fotoğrafları yorumlayan uzmanlar, Parkinson ya da kanser dahil olmak üzere çeşitli hastalıklardan birinden muzdarip olabileceğini belirtti.

New York Post'a göre, kanaldaki bir videoda, Putin'in yakın zamanda Rusya Güvenlik Konseyi'nin yakın yardımcısı ve sekreteri Nikolai Patrushev ile iki saatlik bir “yüz yüze” görüşme yaptığı iddia edildi.

Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) eski bir şefi olan Patrushev'e birkaç günlük devir teslimi yapılabileceği, görev verilecebileceği söylendi. Putin’in onu “iktidar sisteminin tek gerçek sırdaşı ve dostu” olarak gördüğü öne sürüldü.

Putin kanser ameliyatı olacak! Yerine gelecek isim bile belli

SPEKÜLASYONLAR ÇOK FAZLA

Brüksel'deki Rusya Avrupa Asya Araştırmaları Merkezi'nin (CREAS) kurucusu ve direktörü Theresa Fallon, "Putin'in sağlığı hakkında çok fazla spekülasyon olduğunu söyleyebilirim. Putin, her zaman imajının bir parçası olan zindeliğini ve gücünü vurgulamaya çalıştı. Hastalık, Putin'in Kremlin tarafından yıllar içinde özenle geliştirilmiş güçlü adam anlatısına uymuyor. Bu, perde arkasında gerçekten başka bir şey olup olmadığını merak etmeme neden oluyor” dedi.

Vladimir Putin'in hastalığı iddialarının ardındanPutin'in Belarus lideri Alexander Lukashenko'yu karşılarken kontrolsüzce sallanması, geçtiğimiz ay bir toplantı esnasında oturur oturmaz masayı tutması ve 12 dakika boyunca masayı tutmayı bırakmaması yeniden gündeme geldi.

Putin kanser ameliyatı olacak! Yerine gelecek isim bile belli

Kaynak: New York Post, Daily Star
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...