Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ağustos 2020 18:45 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:10

Putin, Macron ile Beyrut’taki patlamayı görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Beyrut’taki patlama üzerine görüşme yaptı.

Putin, Macron ile Beyrut’taki patlamayı görüştü
Putin,,Macron,

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamaya göre, iki lider yaptığı telefon görüşmesinde, Lübnan’da Beyrut’taki patlamaya ilişkin insani yardım konularını ele aldı.

Lübnan’daki iç siyasi gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, dış müdahale olmaksızın yapıcı bir diyalog temelinde var olan tüm tartışmalı konuların Lübnanlılar tarafından çözülmesi ihtiyacı vurgulandı.

Görüşmede, Ukrayna’nın doğusunda 22 Temmuz’da Üçlü Temas Grubu tarafından imzalanan ateşkesten memnuniyet vurgulanarak, Normandiya Formatı çerçevesinde ortak çalışmalara devam edilmesi konusunda anlaşıldı.

Belarus’taki mevcut durumun da ele alındığı görüşmede, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) önlenmesi için Rusya’da bir aşının tescil edilmesi hatırlatıldı. Görüşmede, bu çerçevede salgının yayılmasına karşı daha fazla iş birliğinin önemine işaret edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...