Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2015 10:45

Putin, Paris'te planlanmamış görüşmeler yapabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Paris'te düzenlenecek Dünya İklim Zirvesi'nde bir araya gelebilirler.

Putin, Paris'te planlanmamış görüşmeler yapabilir
putin, görüşme, paris,

Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı Yuriy Uşakov, Merkel ve Putin görüşmesine Avrupa Komisyonu Başkanı'nın da katılabileceğini belirtti. Ayrıca, Kremlin zirve çerçevesinde Putin ve Obama'nın da görüşme ihtimalinin bulunduğunu fakat bunun için özel bir hazırlık yapılmadığını bildirdi. Rus haber ajansı Ria Novosti’de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan da Paris'te SU-24 uçağının düşürülmesinin ardından kötüleşen iki ülke ilişkilerini masaya yatırmak için Putin ile görüşmeyi isteyenler arasında yer alıyor. Ajans, Erdoğan’ın Paris'te Putin ile bir araya gelebileceğini düşündüğünü ve daha önce Erdoğan’ın Rus mevkidaşı ile bağlantıya geçmeye çalıştığını fakat çabalarının boşa çıktığını yazdı.

Haber ajansı Erdoğan’ın Balıkesir’de yaptığı şu açıklamaları da paylaştı: "Rusya ile aramızda baş gösteren mesele büyümesin, yıpratıcı bir hal almasın, belki de geleceğe yönelik bizleri üzen neticeler doğurmasın diyoruz. Bu noktada tarafların çok daha olumlu bir yaklaşım göstermesini de özellikle istiyoruz. Rusya'ya diyoruz ki gelin, bu meseleyi aramızda, kendi sınırları içinde konuşalım ve çözüme kavuşturalım. Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği noktaya vardırıp kimseyi de sevindirmeyelim. Pazartesi günü Paris'te yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesi, ilişkilerimizin tamiri için bana göre bir fırsat olabilir. Bunu fırsata dönüştürmek suretiyle orada bu görüşmeleri yapma imkanımız da olabilir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...