Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Temmuz 2015 17:23

Putin, 'Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle kaygılıyız'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, piyasalardaki ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle kaygılı olduğunu ve ekonomik dengesizliklerin kalkınma hızını ve ülke ekonomilerini etkilediğini söyledi.

Putin, 'Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle kaygılıyız'
putin, petrol fiyatları, rusya,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın dönem başkanlığında toplanan BRICS Zirvesi sırasında yaptığı konuşmada, piyasalardaki ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle kaygılı olduğunu ve ekonomik dengesizliklerin kalkınma hızını ve ülke ekonomilerini etkilediğini söyledi.
Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti liderlerinin katılımı ile gerçekleştirilen BRICS Zirvesi bugün başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin Ufa kentinde gerçekleştirilen zirveye katılan liderleri tek tek karşıladı. Karşılama töreninin ardından liderler, BRICS İş Forumu toplantısına katıldı.
Rusya Devlet Başkanı Putin, zirvede yaptığı konuşmasında, zirveye katılan ülkelerin mali piyasalarda görülen dalgalanma ve petrol fiyatları konusunda nedeniyle kaygılı olduklarını kaydederek, “Piyasalardaki istikrarsızlık, enerji değişkenliğinin yüksek olması, petrol fiyatları ve üye ülkeler tarafından ülke borçlarının toplanması konularında kaygılıyız” ifadelerini kullandı. Vladimir Putin, bu ekonomik dengesizliklerin kalkınma hızını ve ülkelerin ekonomilerini büyük ölçüde etkilediğini kaydetti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...