Tgrt Haber
25 Aralık 2015 12:54

Putin Rus zenginlere seslendi

Putin, her yılsonu Kremlin Sarayı’nda önde gelen oligarklarla yaptığı durum değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Putin’in toplantıda Türkiye’ye önemli yer ayırdığı ortaya çıktı

Putin Rus zenginlere seslendi
putin,

Toplantının katılımcılarından birinin RBK ajansına verdiği bilgiye göre Putin, Rusya’nın en zengin isimlerine “Türkiye ile ilişkilerinizi kesin” demedi.
 Toplantıya katılan isimlerden 50’si dolar milyarderiyken, gündem Türkiye ve Ukrayna krizlerinin Rusya’ya etkisiydi.
 Putin ile birkaç saat devam eden toplantıda ilk önce Ukrayna’daki durum ele alındıktan sonra Türkiye konusuna geçildi.
 TÜRKİYE KONUSUNDA OLUMLU KONUŞTU
 Türkiye ile ilgili çok daha sert çıkış beklenmesine rağmen Putin’in Türkiye hakkında oldukça ılımlı konuştuğuna işaret eden ismi açıklanmayan oligark, “Putin, Türkiye ile iş bağlantılarımızı koparmamız yönünde telkin ve talimatlarda bulunmadı. Birçok iş adamında Türkiye krizi soru işaretleri oluşturduğu için bu durumu hisseden Putin sadece Rusya’nın Türkiye’ye yönelik neden böyle tavır takındığını bir kez daha detaylı bir şekilde bizlere anlattı” dedi.
 ENERJİ DEVLERİ DE MASADAYDI
 Kremlin Sarayı’nda yuvarlak masa etrafında toplanan oligarklar arasında Gazprom şirketinden Aleksey Miller, Sberbenk bankasından German Gref, Rosneft Başkanı İgor Seçin, Alfabank patronu Peter Aven, Renova Başkanı Viktor Vekselberg, Nafta Moskva petrol şirketi patronu Süleyman Kerimov, Oleg Deribaska ve daha birçok isim yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...