Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Mart 2022 21:00 - Güncelleme : 18 Mart 2022 21:31

Putin savaşın başından bu yana ilk kez halkın karşısına çıktı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından sonra ilk defa halkın karşısına çıkarak hitap etti. Donbas'da yaşayanlara blokaj yapıldığını ve saldırılar düzenlendiğini ileri süren Putin, "Bu insanların acılar ve soykırımdan kurtarılması, Donbas ve Ukrayna’da başlattığımız askeri operasyonların nedeni ve hedefidir." dedi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Kremlin, yayının yapıldığı sunucuda yaşanan teknik sebepten dolayı beklenmeyen bir kesintinin yaşandığını duyurdu.
Vladimir Putin
Kremlin, yayının yapıldığı sunucuda yaşanan teknik sebepten dolayı beklenmeyen bir kesintinin yaşandığını duyurdu.

Kırım’ın yasa dışı ilhakının 8'inci yılı nedeniyle başkent Moskova’da düzenlenen mitingde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşının başlamasından bu yana halkın karşısına çıktı.

STADYUMU DOLDURDULAR

Kırım’ın yasa dışı ilhakının 8'inci yılı nedeniyle başkent Moskova’da Lujniki stadında konser ve miting düzenlendi. Yapılan etkinlik sanatçıların konserleriyle başladı. Bir süre sonra Putin sahneye gelerek stadyumu dolduran halka seslendi.

Putin savaşın başından bu yana ilk kez halkın karşısına çıktı

Putin’in Ukrayna’ya başlattığı savaş sonrası ilk defa halkın karşısına çıkarak miting yapması dikkati çekti.

Putin savaşın başından bu yana ilk kez halkın karşısına çıktı

TELEVİZYONLAR CANLI VERDİ

Putin’in konuşmasını Rusya’daki bütün televizyonlar canlı verdi. Canlı yayın esnasında Putin’in yaklaşık 6 dakikalık konuşmasının son saniyelerinde kesinti yaşandı. Konuşma tamamlanmadan programın konser kısmı ekranda belirdi.

SAVAŞIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Putin, yaptığı konuşmada, Ukrayna'nın Donbas bölgesinde yaşayanlara blokaj yapıldığını ve saldırılar düzenlendiğini ileri sürerek, "Bu insanların acılar ve soykırımdan kurtarılması, Donbas ve Ukrayna’da başlattığımız askeri operasyonların nedeni ve hedefidir." dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı açıklamada, yayının yapıldığı sunucuda yaşanan teknik sebepten dolayı beklenmeyen bir kesintinin yaşandığını ifade etti.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya'nın Mart 2014’te Kırım’ı ilhak etmesiyle yükselen tansiyon, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da yer alan Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetlerini bağımsız devletler olarak tanıdığını açıklamasıyla doruğa çıktı. Rusya ile Ukrayna arasında savaş 24 Şubat 2022 tarihinde sabaha karşı yerel saatle 05:50’de Donbas’a askeri harekatla başladı.

Günlerdir devam eden savaşta, asker ve sivil kayıplar artarken yaptırımlarla karşılaşan Rusya ve Batı'nın güçlü desteğini alan Ukrayna masada bir çözüm arıyor. Tarafların açıklamaları kesin anlaşmanın uzak olduğunu gösterirken, ateşkes ihtimalinin giderek güçlendiği tahmin ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...