Tgrt Haber
13 May 2021 18:54

Putin ve BM Genel Sekreteri Guterres Filistin'i görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM Genel Sekreteri Guterres ile Filistin meselesini görüştü. Görüşmede, sivil halkın güvenliğinin sağlanması gerektiği vurgulandı.

Putin ve BM Genel Sekreteri Guterres Filistin'i görüştü
Putin,BM,BM Genel Sekreteri Guterres,Vladimir Putin,Rusya,İsrail,Filistin

Kremlin Sarayı’nda gerçekleştirilen görüşme sonra yapılan açıklamaya göre, Putin, resmi ziyaret kapsamında başkent Moskova’da bulunan Gutterres ile videokonferans yöntemiyle görüşme yaptı. Yapılan görüşmede, Putin, BM’nin uluslararası ilişkilerde rolünün arttırılması gerektiği belirtildi.

"ŞİDDET EYLEMLERİ SONLANDIRILMALI"

Bölgesel konuşmaların yapıldığı görüşmede, Filistin meselesinde gerilimin artmasına ilişkin, “Her iki tarafında şiddet eylemlerini sonlandırması ve sivil halkın güvenliğinin sağlanması” gerektiği vurgulandı. Bu meselenin BM’nin ilgili kararları ve kabul görmüş uluslararası normalar çerçevesinde iki ülke arasında çözüm prensibine destek verildiği ifade edildi.

"SURİYE'DE ANAYASAL DÜZENİN DESTEKLENMELİ"

Suriye meselesine dair yapılan görüşmede, mültecilerin Suriye’ye dönüşü, insani yardım, ülkenin ekonomik ve sosyal altyapısının yeniden oluşturulması ile ilgili girişimlerin yoğunlaştırılması konusunda görüşüldü. Suriyeliler arasında anayasal sürecin desteklenmesinin önemine işaret edildi. Görüşmede ek olarak, Putin ve Guterres, Libya, Yemen ve Afganistan meselelerini de ele alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...