Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ocak 2019 00:14

Putin ve Merkel telefonda Suriye konusunu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki durumu ele almak için Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Putin ve Merkel telefonda Suriye konusunu görüştü
putin,,merkel,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile telefonda görüştü. Liderlerin görüşmesinde, dörtlü anlaşmalar temelinde Anayasa Komitesinin oluşumuna değinildiği açıklandı. Kremlin basın servisinden yapılan açıklamada, “İstanbul’da 4 ülke (Türkiye, Almanya, Rusya ve Fransa) arasında gerçekleşen Suriye’ye yeni Anayasa oluşturulmasına yönelik Anayasa komisyonunun oluşturulması konusunda görüş alışverişinde bulunulmuştur” denildi. Açıklamada liderlerin, Suriye’deki son durum hakkında görüş alışverişi yaptığı söylendi. 

Ayrıca, iki ülkenin liderleri Suriye sorununu çözmek için BM ile koordinasyon sürecine yardım sürecini arttırma isteğini dile getirdiği aktarıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...