Tgrt Haber
27 May 2021 17:35

Putin: Yeni silahlarımız Suriye’de test edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni silahlarının Suriye’de teröristlere karşı operasyonlarda test edildiğini açıkladı.

Putin: Yeni silahlarımız Suriye’de test edildi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,,Suriye,

Rus ordusunun ve savunma sanayisinin gelişmesiyle ilgili Soçi'de gerçekleştirilen toplantıya katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni silah ve mühimmatların Suriye'de teröristlere yönelik operasyonlarda test edildiğini duyurdu.

SEYİR FÜZELERİ VE GÜDÜMLÜ MÜHİMMATLARA DİKKAT ÇEKTİ

Putin, yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahların, diğer modern silahların geliştirilmesi ve seri üretimine ilişkin konuşma yaptı.

Putin, son yıllardaki askeri çatışmaların analizi ve dünyanın önde gelen ordularının deneyimlerinin farklı tabanlardaki seyir füzelerinin ve güdümlü mühimmatların ne kadar büyük rol oynadığını gösterdiğini ifade etti.

ÖZELLİKLERİ GERÇEK ASKERİ OPERASYONLARDA TEYİT EDİLDİ

Rus ordusu ve donanmasının yüksek hassasiyetli silahlarla yeterince donatılmasının önemine işaret eden Putin, "Şimdi ordumuz en yeni uzun menzilli seyir füzeleri 'X-101', 'Kalibr', balistik ve seyir füzesi sistemi 'İskander', çoklu namlulu roketatarlar, farklı kalibrelerde güdümlü hava bombalarına sahip. Bu silahların özellikleri sadece yabancı muadillerinden daha iyi değil, aynı zamanda benzersiz özelliklere sahip. Bu özellikleri, Suriye’de teröristlere karşı yapılan operasyonlar esnasında, gerçek askeri eylemlerde teyit edildi." ifadelerini kullandı.

Putin, gelecek yıllarda askeri tatbikatlarda kullanılması ve test edilmesi için modern silahların üretim temposunun korunmasının önemini vurguladı.

START ANLAŞMASIYLA GÜCÜNÜ ORTAYA KOYMUŞTU

ABD'nin Sovyetler Birliği ile 1991'de, Rusya Federasyonu ile 1993'te imzaladığı Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşmaları'nın (START 1 ve START 2) devamı olan "Yeni START" anlaşması gerçekleştirilmişti.

Washington ve Moskova arasında yürürlükteki son nükleer anlaşmayla ilgili bilgilendirmede bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yeni START anlaşması kapsamında 1 Mart itibarıyla Rusya'nın 517 ve ABD'nin 651 konuşlandırılan kıtalararası balistik füze, denizaltı balistik füze ve savaş uçağına sahip olduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...