Tgrt Haber
13 Haziran 2021 13:19

Rusya Başkanı Putin'den Joe Biden'a zirve öncesi mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den bir açıklama geldi. Putin, zirvede çeşitli alanlarda etkileşim mekanizmaları kurulması durumunda görüşmenin boşa gitmeyeceğini söyledi.

Rusya Başkanı Putin'den Joe Biden'a zirve öncesi mesaj
recep tayyip erdoğan,joe biden,vladimir putin,amerika,rusya

14 Haziran'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Amerika Başkanı Biden görüşmesinin öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında 16 Haziran’da Cenevre'de zirve görüşmesi yapacak. Putin, zirvenin amacına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kişisel temaslarımızın, ilişkilerimizin yeniden canlandırılması, doğrudan diyalog tesis edilmesi, karşılıklı olarak çıkar sağlayan alanlarda gerçekten işleyen etkileşim mekanizmalarının kurulması planlanıyor" dedi. "Stratejik istikrar, bölgesel krizler ve ekonomi konularını ele alacağız" şeklinde konuşan Putin, "Bana kalırsa bu görüşmede tüm bu alanlarda etkileşim mekanizmaları kurabilirsek iyi olur. Böylelikle görüşmenin boşuna olmadığı söylenebilir" ifadelerini kullandı.

''ABD'Lİ ŞİRKETLER PAZARIMIZDAN UZAKLAŞTIRILIYOR''

ABD’li şirketlerin Rusya'ya yatırım yapma konusunda istekli olduklarını savunan Putin, "Karşılıklı olarak bir ilgi var. Birçok ABD’li şirket Rusya’da çalışmak istiyor, ancak bu şirketler kulaklarından çekilerek bizim pazarımızdan uzaklaştırılıyor ve yerleri rakiplerine bırakılıyor. Bu sahiden ABD ekonomisinin yararına bir durum mu?" diye sordu. Biden ile yapacağı görüşme öncesinde her iki tarafın da yapıcı davrandığını söyleyen Putin, "Üst düzey bir görüşme öncesinde iki taraf da uygun bir çalışma ortamı oluşturmak adına her zaman birtakım olumsuz söylemleri azaltmaya çalışıyor" ifadesini kullanarak ABD tarafının bu yaklaşımını profesyonelce bulduğunu ve kendilerinin de aynı yaklaşımı sergilediğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...