Tgrt Haber
19 Nisan 2022 10:08 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 11:35

Putin'den yüzlerce kişiyi katleden ‘Buça kasabı’na ödül

Rus ordusunun Buça’da sivil katliamları gerçekleştiren ve ‘Buça kasabı’ adı verilen komutanla ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin'den tepki çeken bir adım geldi.

Rusya tarafı Buça katliamını kabul etmedi.
Rusya tarafı Buça katliamını kabul etmedi.

24 Şubat'ta başlayan savaş Ukrayna'nın dört bir yanında can almaya devam ediyor. Ancak savaş son zamanlarda ülkenin doğusuna kaymış durumda. Rus ordusunun çekilmesiyle Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kuzeybatısında yer alan Buça'da ortaya çıkan katliamın şok görüntüleri halen belleklerde. Ukrayna istihbaratı bu katliamın arkasından hemen harekete geçmiş ve katliamın arkasındaki kişiyi belirlemek için çalışmalar başlatmıştı. Kiev istihbarat kaynakları, bölgeyi işgal eden 64. Motorlu Piyade Tugayı'nın komutanı Yarbay Azatbek Omurbekov'u baş şüpheli olarak belirlemişti. Putin'in 'Buça kasabı' olarak anılan Omurbekov için nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyordu.

PUTİN İMZALADI

Omurbekov ve komutasındaki askerle ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin'den tepki çeken bir adım geldi. Putin, 64. Motorlu Tüfek Tugayı’na 'Muhafız' unvanı verdi. Putin tarafından imzalanan bir başkanlık kararnamesinde söz konusu birliğin ülkeyi ve devlet çıkarlarını korumada kitlesel kahramanlık gösterdiği bilgisine yer verildi. Bakanlık sözcüsü Maria Zakharova devlet televizyonuna demeç verdi. Rusya Savunma Bakanlığı ise Buça'dan gelen görüntüler için 'provokasyon ve kurgu' ifadesini kullanarak 'Rus askerlerinin tek bir bölge sakinine bile zarar vermediğini, aksine sivillere insani yardım dağıttığını' belirtmişti.

Putin'den yüzlerce kişiyi katleden ‘Buça kasabı’na ödül

İŞLEDİĞİ SUÇLAR!

Uzmanlar Buça'daki görüntülerin açık şekilde savaş suçu olduğunu değerlendirdi. Dr. Michael Newton’a göre Rusya şu ana kadar bu suçları da işledi: Sivillerin kasıtlı hedef alınması Sivil yerleşimlerinin kasıtlı hedef alınması Hedef gözetmeden yapılan bombardıman Sivil halkın açlığa mahkum edilmesi Rusya Buça’daki görüntülerin yalan haber olduğunu savunuyor ve Ukrayna’yı suçluyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, işgalin başından bu yana 1400’den fazla sivil hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...