Tgrt Haber
27 Mart 2019 20:37

Putin'den 'doping' açıklaması: Gereken tüm adımları attık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın doping ile mücadele konusunda gereken tüm adımları attığını söyledi.

Putin'den 'doping' açıklaması: Gereken tüm adımları attık
rusya,

Putin, Rusya'nın başkenti Moskova'da Beden Eğitim Gelişimi Konsey  Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, olimpiyatlarda yaşanan doping sorununu  değerlendirdi.

Bu konuda uluslararası yapılar ile gerekli iş birliğinin sağlandığını  belirten Putin, "Rusya, doping ile mücadele konusunda gereken tüm adımları attı."  dedi.

Putin, Rus sporcuların geçmişte doping skandalına karıştığını  hatırlatarak, "Tokyo'da 2020'de yapılacak Olimpiyat Oyunları'nda, milli takımın  herhangi bir kısıtlamaya uğramaması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor.  Sporu siyasi hedefler doğrultusunda kullananlara, Rusya'nın çıkarlarına karşı  hareket etmeleri için sebep oluşturmamalıyız." ifadelerini kullandı.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA) görevlendirdiği bağımsız  komisyon, atletizmdeki sistematik doping iddiaları hakkında hazırladığı 323  sayfalık raporda, Rusya'yı, sporcularını "devlet desteğiyle" dopinge  karıştırmakla suçlamıştı.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), bu rapor üzerine  Rusya Atletizm Federasyonunun üyeliğini askıya almış, Rus atletler uluslararası  müsabakalardan men edilmişti.

67 Rus atlet, 2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele edebilmek için  Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvurmuş, ancak itirazları haksız  bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...