Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Kasım 2014 21:23

Putin'den Erdoğan hakkında flaş açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kritik Türkiye ziyareti öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Putin'den Erdoğan hakkında flaş açıklama
rusya, Putin, Erdoğan, Türkiye, Recep tayyip erdoğan, ülke, Vladimir Putin, rusya haberleri, Rusya Devlet Başkanı, Dış Politika Haberleri,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aralık ayı başında Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ilişkilerde yeni ufuklar arayacaklarını açıkladı.

ERDOĞAN İLE BİRLİKTE YENİ UFUKLAR ARAYACAĞIZ

Kremlin Sarayı'nda aralarında Türkiye'nin yeni Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım'ın da bulunduğu güven mektubu sunulması seremonisinde yaklaşan Türkiye ziyaretine değinen Putin, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aramızda çok yakın diyalog mevcut. Aralık ayında Türkiye'de yapılacak Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için Ankara'ya geldiğimde ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için birlikte yeni ufuklar arayacağız" dedi.

Türkiye ile Rusya arasında yılda bir defa yapılan ve iki ülke liderlerinin başkanlık ettiği Üst Düzey İşbirliği Konseyi beşinci dönem toplantısının Ekim ayında yapılması planlanmıştı. Ancak toplantı iki tarafın mutabakatı sonucunda Aralık ayına ertelendi.

Ukrayna'da yaşanan hadiselerden sonra Putin ile Erdoğan arasında gerçekleşen telefon konuşması dışında ikili Ankara'da ilk defa bir araya gelerek görüşecek.

Konsey toplantısının ana gündemini oluşturan ikili ekonomik konular yanı sıra Ukrayna krizi, Kırım'ın Rusya tarafından ilhakı, Suriye ve Irak'taki gelişmelerin de geniş biçimde masaya yatırılması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...