Tgrt Haber
27 May 2022 15:57 - Güncelleme : 27 May 2022 16:06

Putin'den gıda krizi açıklaması: Sorumlu davrandık

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus ekonomisini istikrara kavuşturmak ve Batılı ülkelerin yaptırımları ile mücadele etmek için yeni önlemler alacaklarını söyledi.

Putin, gıda krizine de değindi.
Putin,Gıda krizi
Putin, gıda krizine de değindi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı 3 ayı aşkın bir süredir devam ediyor. Savaşın başlamasından itibaren Batılı ülkelerin ve ABD’ni uyguladığı binlerce yaptırıma karşılık Rusya da yaptırım uyguladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümetinin Moskova'ya uygulanan yaptırımlarla mücadele etmek için önlemler almaya devam ettiğini söyledi. Avrasya Yüksek Ekonomik Konseyi'nin bugün çevrimiçi toplantıda Avrasya liderlerine yaptığı açıklamada, "Rusya hükümeti, piyasanın ve finans sektörünün istikrarlı işleyişini sağlamak için hızlı kararlar alıyor. İşletme sermayesini ve likiditeyi desteklemek için finansmana erişimi artırmak için çalışıyoruz" ifadelerini kulandı.

PUTİN’DEN RUBLE MESAJI 

Rusya, ülkelerden petrol ve gaz sevkiyatlarını ruble olarak ödemesi konusunda ısrarlı olsa da bazı ortaklar için bu kararını esnetebileceği  ifade ediliyor. Putin, “Rusya için güvenilir ortaklar olduklarını kanıtlamış olan ülkeler için ulusal para birimlerinde ödeme uygulamalarını genişletiyoruz” dedi. Putin, Avrasya Ekonomik Birliği'ne olan ilginin Batı’ya rağmen yükselişte olduğunu kaydederek “Rusya için tüm Avrasya ortaklarıyla ilişkilerin derinleştirilmesi çok önemli” dedi.

GIDA KRİZİNE DE DEĞİNDİ 

Putin, Rusya'nın Avrupa'nın en büyük tahıl üreticilerinden biri olan Ukrayna'yı işgal etmesiyle gündeme gelen gıda krizine de değindi: “Rusya ve örgütümüzün diğer üyeleri en sorumlu şekilde davranıyorlar” dedi. Avrasya ülkelerinin bu ürünler konusunda tamamen kendi kendilerine yeterli olduklarının altını çizdi. 

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...