Tgrt Haber
16 May 2022 15:10 - Güncelleme : 16 May 2022 15:56

Son dakika! Putin'den İsveç ve Finlandiya'nın NATO hamlesine cevap: Karşılık vereceğiz

Son dakika haberi: İsveç ve Finlandiya'nın NATO hamlesine Rusya'dan tehdit dolu açıklamalar gelmeye devam ediyor. Vladimir Putin, NATO'nun askeri altyapısının İsveç ve Finlandiya'ya genişlemesine karşılık verileceğini söyledi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Putin'den İsveç ve Finlandiya'nın NATO hamlesine cevap: Karşılık vereceğiz
Vladimir Putin,Rusya,NATO,İsveç,Finlandiya

Rusya’nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası İskandinavya’yı işgal etme riski nedeniyle Finlandiya ve İsveç’ten NATO hamlesi gelmişti. İki ülkenin NATO üyeliği için resmi başvuruyu birkaç gün içinde yapması beklenirken Rusya’da bu hamleye karşı tehdit dolu açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, bugünkü verdiği demeçte Vladimir Putin’in İsveç ve Finlandiya için ‘NATO’ya katılmaları hata olur’ sözlerini yinelemişti.

“GERİLİM YÜKSELECEK”

NATO’ya girmek kararının iki ülkenin de güvenliğinin güçlendirmeyeceğin çok açık olduğunu söyleyen Ryabkov, "Bu karara basit bir tepki vereceğimiz düşünülmesin. Askeri gerilimin seviyesi yükselecek" ifadelerini kullanmıştı.

“NATO’NUN GENİŞLEMESİNE TEPKİ VERECEĞİZ”

Konuya ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in son dakika yaptığı açıklamada, İsveç ve Finlandiya ile bir problemlerinin olmadığını söyledi.

Asıl problemin NATO’nun genişlemesi olduğunu belirten Putin, “NATO'nun askeri altyapısının İsveç ve Finlandiya'ya da genişlemesine tepki vereceğiz. NATO'nun küresel etkilerini arttırma planlarına karşı dikkatli olmalıyız." ifadelerini kullandı.

33 TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİNİ İADE ETMEDİLER

Öte yandan Türkiye, Finlandiya'dan 6'sı FETÖ, 6'sı PKK olmak üzere terör örgütü bağlantılı toplam 12 kişiyi, İsveç'ten de 10'u FETÖ, 11'i PKK olmak üzere toplam 21 kişinin iadesiyle ilgili süreci başlattı. Mahkeme kararları ve deliller doğrultusunda yapılan 33 iade talebinden hiçbirine olumlu cevap vermedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...