Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ağustos 2022 08:53 - Güncelleme : 15 Ağustos 2022 09:15

100 bin gönüllü asker iddiasının ardından Putin'den Kim'e mektup!

Kuzey Kore'nin, Rusya'ya gönüllü 100 bin asker yollayabileceği yönündeki haberlerin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kim Jong-Un'a mektup gönderdi. Putin mektubunda, iki ülkenin ortak çabalarla kapsamlı, yapıcı ikili ilişkileri genişletebileceğini belirtti.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
100 bin gönüllü asker iddiasının ardından Putin'den Kim'e mektup!
vladimir putin,rusya,kuzey kore,kim jong-un

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgal girişimi sürerken, büyük kayıplar veren Rusya’ya geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore’nin yardım göndermek için teklifte bulunduğu iddia edildi. Rus devlet medyasındaki haberlere göre, Kuzey Kore, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı kazanmasına yardım etmek için Kremlin'e 100 bin "gönüllü" asker teklif etti. Bu teklifin ardından da Putin, Kuzey Kore'nin kurtuluş günü için Kim Jong-Un'a mektup gönderdi. Putin, yakın ilişkilerin, Kore yarımadası ve Kuzeydoğu Asya'nın güvenliğini güçlendirmeye yardımcı olacağını belirtti.

Kim ise Putin'e gönderdiği mektupta, Rusya-Kuzey Kore dostluğunun İkinci Dünya Savaşı'nda başladığını söyledi. Kim, "İki ülke arasındaki stratejik işbirliği, destek ve dayanışmanın, o zamandan beri güçlenerek büyüdüğünü" vurguladı.

100 bin gönüllü asker iddiasının ardından Putin'den Kim'e mektup!

RUSYA'YA 100 BİN GÖNÜLLÜ ASKER İDDİASI

Rus askeri uzmanı Igor Korotchenko konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "100 bin Kuzey Koreli gönüllünün gelip çatışmaya katılmaya hazır olduğuna dair haberler var" dedi. Korotchenko’nun, ayrıca Kuzey Kore ordusunun karşı batarya (en küçük topçu birliği) savaşındaki deneyim zenginliğini" övdüğü belirtildi.

Bununla birlikte askeri uzmanların bildirdiğine göre, ABD'nin Ukrayna'ya çok sayıda HIMARS (Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemi) bağışlama kararının ardından, etkili bir karşı batarya savaşı Rus ordusu için artan bir öneme sahip. Korotchenko, Rusya'nın Kuzey Kore birliklerini ve karşı batarya uzmanlığını memnuniyetle karşılaması gerektiğini vurguladı.

Korotchenko, "Kuzey Kore, Ukrayna faşizmine karşı savaşma konusundaki uluslararası görevini yerine getirme arzusunda ise onlara izin vermeliyiz" diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...