Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Aralık 2022 19:11 - Güncelleme : 22 Aralık 2022 21:24

Son Dakika! Putin'den Patriot tepkisi: Çatışmanın uzamasına neden olacak

Son Dakika! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Ukrayna'ya 1,85 milyar dolarlık askeri yardımı hakkında, "Bu, sadece çatışmanın uzamasına neden olacak" tepkisin verdi.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Son Dakika! Putin'den Patriot tepkisi: Çatışmanın uzamasına neden olacak
Putin,ABD

ABD'nin Ukrayna'ya 1,85 milyar dolarlık askeri yardımı ve Patriot  sevkiyatı ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den tepki geldi. Putin ABD'nin Ukrayna'ya yapacağı yardımlarla ilgili, "Bu, sadece çatışmanın uzamasına neden olacak" dedi. 

Rusya-Ukrayna savaşının fitilinin ateşlendiği ilk günden itibaren ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımları sürüyor. Bu kapsamda ABD’nin Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemlerinin de içinde olduğu 1,85 milyar dolarlık askeri yardımın yapılacağı dün açıklandı. 

"SAVAŞI UZATIR"

ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı yardımlarla ilgili konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bu, sadece çatışmanın uzamasına neden olacak" açıklamasında bulundu. 

BEYAZ SARAY'DA ZELENSKİ-BİDEN ZİRVESİ 

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ve ABD Başkanı Joe Biden Washington'da ortak basın toplantısı düzenlemişti. Beyaz Saray'da gerçekleşen zirvede ikili, Patriot füzelerinin önemine ilişkin açıklamalar yapmıştı.

ABD'nin Patriot hava savunma sistemlerini Ukrayna'ya vermesinin Rusya ile gerilimi artırma olasılığını nasıl hesapladığına ilişkin soru üzerine Biden, bu silahın sadece savunma amaçlı olduğunu ve gerilimi tırmandıracak bir kabiliyet olmadığını dile getirmişti

"BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Zelenskiy ise Biden'ın açıkladığı 2 milyar dolarlık yardım paketinin ve bu paketin en önemli içeriği olan Patriot hava savunma sistemlerinin kendileri için oldukça önemli olduğunu söylemişti. Zelenskiy, "Bu Ukrayna'nın güvenli bir hava sahası oluşturması için çok önemli bir adım. Ancak bu şekilde terörist ülkeyi (Rusya) ve onun enerji kaynaklarımıza, halkımıza ve altyapımıza yönelik terör saldırılarını sona erdirebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...